Guldbutiker och guldhandlare

Vilka företag och butiker finns det där ute som handlar med uldmynt, guldtackor, silvertackor och silvermynt? Det finns ett antal guldhandlare i Sverige som både säljer och köper guldmynt och guldtackor. Ett par av de som är lätta att handla med kommer ni att hitta här. Vi rekommenderar som alltid att ni själva dubbelkollar villkor och dagsaktuella priser innan ni väljer att köpa.

För er som är intresserade av att köpa guldtackor och guldmynt så kan ni alltid ta och besöka tex Tavex eller Libertysilver. Tavex är ett företag som funnits ett tag. De har kontor och butik bla i Stockholm och du kan antingen handla direkt från deras butik eller via deras E-shop. De har en mängd fina guldmynt och även vanliga guldtackor. Ett annat företag som säljer både guldtackor och silvertackor är Libertysilver. Det omsätts även en del silvertackor, guldtackor, silvermynt och guldmynt på Tradera. Så kolla igenom tradera och kanske buda på det ni önskar att köpa. Det kan bli billigare än vad det skulle vara att köpa det via något annat ställe.

Företag som köper Guld och Silver

Det finns flera företag som köper ert guld och silver. Beroende lite på vad man pratar om så kan det löna sig att gå till olika köpare. Säljer man smycken så bör man gå till en guldsmed eller kanske sälja det på Tradera. Och då bör man kolla upp vem som tillverkat smycket om det är någon känd designer. I så fall så kan priset öka rejält på smycket. Men säljer man skrotguld så kan man lika bra göra det på internet som man kan göra det till en butik.

Företag som köper ert guld på Internet

Tyvärr så kan vi inte rekommendera något företag utan vi kan bara berätta vilka som finns där ute på Internet och så får ni själv välja det som passar er bäst. Det ni ska kolla på är hur dom beräknar vikten, hur de sköter utbetalningarna samt vad de betalar för ert skrotguld.

Innan ni väljer företag att sälja ert guld till så tycker vi att ni ska titta på vår uträkning vad företagen betalade per gram vid den tidpunkten vi tittade. På så sätt kan ni tjäna lite extra pengar för det guld ni säljer. Så se till att ta det företag som köper guld till de bästa villkoren för er. Vi rekommenderar att ni själva undersöker vad de har för villkor och vad de drar av tex för att skicka pengarna eller ta emot ett paket.

Vem köper silver

Det finns inte lika många företag som har specialiserat sig eller som egentligen köper in ditt gamla silver. Men det finns bla Libertysilver som köper in gammalt silver i form av tackor eller mynt. Har ni skrotsilver så kan ni alltid kontakta silverklubben.se på Silverklubben Har ni tackor så kanske ni kan kolla på Tradera för där brukar de kunna ge mer för tackorna än vad det egentliga silverpriset är.

Guldmynt och Silvermynt

Ska ni sälja guldmynt eller silvermynt så är det rekommenderat att ta prisuppgifter från olika mynthandlare. Ibland kan de ha högre värde som myntet än vad skrotvärdet hade varit på antingen silvermyntet eller guldmyntet.