7 tips för att få övertaget när du investerar i aktier

Det första och viktigaste steget är att börja med att välja handelsplattform. När du ska välja den handelsplattform som passar för dig, behöver du se efter så att appen innehåller möjligheten att kunna köpa och sälja aktier på ett enkelt sätt. I en granskning av appar, så har få appar varit så nybörjarvänliga som eToro. Appen är inte bara gratis, utan uppfyller även våra krav på användarvänlighet. Det finns otaliga användare som har kunna vittna om det. Det finns också andra appar tillgängliga, så det borde vara ganska lätt att hitta den som passar dina behov.

När du väl har hittat en handelsplattform är det dags att välja vilken metod du ska använda. Det finns tre vanliga metoder, nämligen CopyTrading, aktiehandel och passiva investeringar. I CopyTrading letar du efter en bra investerare och kopierar vad de köper och säljer. För aktier så hittar du ett bra varumärke eller ett framgångsrikt företag med ordrar på ingång som du vill investera i. Men med passiv investering väljer du en fond (ETF) som följer ett visst marknadsindex och investerar i det. En ETF ger oftast ingen direktavkastning, men för den som vill investera på lång sikt är passiva investeringar ofta en bra metod.

När du börjar är det viktigt att lära känna marknaden genom att analysera tidigare resultat och se över för- och nackdelar med att investera i Sverige, utlandet eller med kryptovalutor. Att identifiera trender både allmänt och inom olika industrier underlättar dina investeringar väldigt mycket.

Tips för att kunna investera rätt

På den svenska marknaden rekommenderar vi att du investerar i stabila aktier, de står emot kraftiga förändringar som katastrofer och lågkonjunkturer, vilket gör dem till ett bra val för de som vill ha säkrare investeringar. Utländska aktier, speciellt från den amerikanska marknaden, är ofta mer riskfyllda eftersom den amerikanska marknaden förändrar sig snabbt. Men investeringar i utlandet kan även ge högre vinst för den som är villig att ta lite högre risker.

Finanso.se har sju råd att ge dig för hur du ska komma igång. Vilken handelsplattform du bör använda, samt hur du investerar dina pengar och var du ska börja någonstans.

Att köpa bitcoin blir allt vanligare och vikten av att navigera rätt är viktigt. Men för de som är intresserade av kryptovalutor behöver tänka på samtliga för- och nackdelar med den kryptovaluta som det ska investeras i. Bland nackdelarna kan det nämnas att marknaden för kryptovalutor pågår dygnet runt, vilket betyder att värdet på valutan kan förändras över en natt. Du kan inte kontrollera hur värdet på kryptovalutan ska ändras, men det kan ingen annan göra heller. Vilket betyder att kryptovalutor kontrolleras helt av tillgång och efterfrågan, inte av banker och myndigheter.

Så nu när du har allt det klart för dig, vilka aktier är då värda att börja investera i? Finanso.se har granskat marknaden ingående och har bland annat kommit fram till att Amazon, Apple och Spotify har frodats även under coronakrisen. De ser ut att vara säkra kort för den som vill börja, men kolla även upp andra industrier som är redo att lansera nya produkter så kommer du vara på god väg att bli en bra investerare. eToro är till exempel på väg att börsnoteras inom kort, vilket förutspås kunna bli den bästa investeringen för 2021.