Guld som värdefull investering

guldmynt och guldtackor

Guld är en värdefull investering som kan användas för att diversifiera din portfölj. Guld ger ingen utdelning eller ränta, men det aktuella guldpriset är vanligtvis en indikator på att centralbankerna blåser upp sin penningmängd.

Guldpriset kommer inte alltid att stiga i värde eftersom det finns många faktorer som påverkar guldpriset över tid, bland annat efterfrågan på smycken och industriell användning, Federal Reserves politiska beslut, internationella ekonomiska förhållanden och globala politiska trender.

Här är 5 tips för att köpa guld på rätt sätt

#1 - köp billiga guldmynt till låga avgifter

När du köper fysiskt guld bör du köpa billiga guldmynt snarare än högt prissatta samlarobjekt. Detta möjliggör enklare transport om du någonsin skulle behöva ta ut din investering snabbt. Om du planerar att köpa guld som förvaras i ett bankvalv för säkerhets skull, köpa de billigaste mynten som erbjuds av en godkänd återförsäljare.

#2 - köp skydd

Du kan köpa en försäkring för att skydda din investering från stöld eller skador under förvaringen. Många handlare erbjuder försäkringar utan extra kostnad, men se till att det är välrenommerade företag med låga självrisker.

#3 - köp via lagliga kanaler

Att köpa fysiskt guld genom lagliga kanaler är också viktigt eftersom det minskar risken för att hamna med stulna metaller. Leverantörer av guldmynt är skyldiga att spåra köparnas identitet och rapportera alla transaktioner över 10 000 dollar, så det finns färre sätt för brottslingar att dra nytta av sin verksamhet även om du köper stora mängder guld.

#4 - köp säkra guldmynt

Säkra guldmynt förvaras i en säker anläggning med metalldetektorer vid ingången, videoövervakning och beväpnade vakter. De är ett av de säkraste sätten att köpa fysiskt guld. Satsa även på kända guldmynt som tex Krugerrand.

#5 - köp från betrodda återförsäljare

Köp från en återförsäljare som har funnits i flera år och som helst är branschledande och som inte köper från skumma källor eller säljer förfalskade eller stulna varor. Leta efter recensioner på nätet för att se vad kunderna tycker om dem, och kolla upp deras priser snarare än att enbart gå på rekommendationer

Många investerare köper billiga buljongmynt som ett bra sätt att diversifiera sina portföljer utan att binda för mycket pengar. Du bör investera lite tid innan du köper några metaller - det kommer att löna sig monetärt - genom att lära dig mer om dinainvesteringsalternativ och hur guld interagerar med andra investeringar.


Senast uppdaterad lördag 25 december 2021 kl. 21:26